— dinsdag 17 juli 2018, 16:02 | 0 reacties, praat mee

Papendrecht wil lokale en regionale journalistiek bevorderen

In de gemeente Papendrecht is afgelopen donderdag een motie aangenomen om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om in Papendrecht lokale en regionale journalistiek te bevorderen en te borgen, zo meldt het AD.

D66, Onafhankelijk Papendrecht en PvdA droegen tijdens de raadsvergadering het college op een voorbeeld te nemen aan het stimuleringsfonds in Leiden, dat fonds heeft dit jaar 250.000 euro te besteden. 

De partijen stellen dat onafhankelijke journalistiek een belangrijke functie hoort te hebben ter ondersteuning van het functioneren van de lokale democratie binnen de samenleving. Onafhankelijke berichtgeving over lokale politiek is volgens de fracties nagenoeg verdwenen, door fusies bij kranten- en tijdschriftuitgeverijen.

Maar de portefeuillehouder en burgemeester Moerkerke en gemeenteraadsleden van andere partijen, wachten liever af hoe het het komend jaar in Leiden verloopt tot Papendrecht tot actie over gaat. De burgemeester vroeg zich af of het wel de taak van de overheid is om journalistieke kwaliteit te waarborgen.

In antwoord hierop kwamen de fracties met een aangepaste, bredere motie, meldt de krant. De partijen verzoeken het college hierin onderzoek te doen naar de mogelijkheid om in Papendrecht lokale en regionale journalistiek te bevorderen en te borgen. Deze motie werd aangenomen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zal om advies worden gevraagd, meldt een woordvoerster van de gemeente desgevraagd, maar wanneer een en ander van start zal gaan is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Papendrecht Leiden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.