— donderdag 15 maart 2018, 08:56 | 1 reactie, praat mee

Panama Papers: advieskantoor Mossack Fonseca sluit deuren

AFP

Het adviesbureau Mossack Fonseca houdt op te bestaan. De administratie van het bedrijf vormde de basis voor de Panama Papers - een van de grootste journalistieke onderzoeksprojecten op basis van klokkenluidersmateriaal ooit. Mossack Fonseca hielp politici, acteurs en andere welgestelden bij het opzetten van fiscale constructies om belasting te ontwijken. Laatste wijziging: 15 maart 2018, 09:32

De onthullingen leidden tot gezichtverslies bij opgevoerde personen en bedrijven, hoewel de constructies meestal strikt genomen niet illegaal waren. De Panama Papers startten een discussie over ethiek van het wegsluizen van enorme bedragen.

Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat Mossack Fonseca een kleine groep mensen in dienst houdt om lopende zaken af te handelen en aan juridische verzoeken te voldoen. Het bedrijf zegt verder te zullen strijden voor ‘gerechtigheid’.

Bekijk meer van

Panama Papers Mossack Fonseca

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

W. Theunisse, 15 maart 2018, 23:18

Dat was vanmorgen het beste nieuws ooit. Het is namelijk altijd fijn om tijdens het ontbijt dergelijk nieuws te lezen. Wat ik mij wel afvraag of ik alle dossiers van Mossack Fonseca nu kan deleten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.