— woensdag 26 januari 2022, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Pakistan: journalist vermoord buiten pand journalistenvereniging

Hulpverleners doen tevergeefse pogingen Shah te redden. De misdaadjournalist werd meerdere keren in zijn borst geschoten en overleed te plaatse. | Zuma Press

Begin deze week is in Pakistan een promintente misdaadjournalist doorgeschoten toen hij in zijn auto zat bij de Lahore Press Club in de gelijknamige stad. Journalist Hasnain Shah was bestuurslid bij de vakvereniging en werkte voor de commerciële zender Capital TV. Laatste wijziging: 26 januari 2022, 09:23

Voorzitter Azam Chaudhry van de Lahore Press Club zegt geschokt te zijn over de aanslag, die plaatsvond in daglicht en op een locatie vol beveiligingscamera’s en politie. Dat is volgens Chaudhry een bewuste keuze geweest, om het signaal af te geven dat Pakistaanse journalisten vogelvrij zijn.

Shah werd door twee gemaskerde mannen onder vuur genomen toen hij in zijn auto zat. Hij overleed ter plekke.

De plaatselijke politie zegt dat alles wordt gedaan om de daders te pakken. De daders vluchtten per motorfiets en zijn nog niet gevonden. Moorden op journalisten blijven in Pakistan meestal onbestraft.

Dat is een wereldwijd probleem, constateerde de Internationale Federatie van Journalisten begin dit jaar. In enkele gevallen worden schutters getraceerd, maar opdrachtgevers zien zelden de binnenkant van een rechtbank.

Bekijk meer van

Pakistan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.