PersVeilig

— woensdag 5 augustus 2015, 14:55 | 0 reacties, praat mee

Overname Humo, Story, Teveblad en Vitaya onder voorwaarde goedgekeurd

UPDATE De Persgroep mag de tijdschriften Humo, Story, Teveblad en Vitaya overnemen van de Belgische tak van Sanoma. Dat meldt de Mededingingsautoriteit bij onze zuiderburen. De Persgroep is daarbij wel aan een aantal voorwaarden gebonden. Zo mogen de titels niet verworden tot een zogenoemd ‘kopblad’. Een kopblad is een tijdschrift met een eigen titel en coverpagina, maar dat inhoudelijk identiek hetzelfde is als een andere titel. Als voorbeeld wordt Story genoemd, waarvan de inhoud voor minstens 20 procent moet verschillen van Dag Allemaal, een roddelblad dat al in het portfolio van De Persgroep zit. Laatste wijziging: 5 augustus 2015, 16:28

De Belgische vakbonden ACV en ABVV geven aan teleurgesteld te zijn in de goedkeuring. Volgens hen wordt de deur opengezet om één of meerdere magazines stop te zetten. “De Persgroep krijgt de mogelijkheid om enorm te snoeien in het personeel dat de magazines op de markt brengt. De mensen die moeten verhuizen van Mechelen naar Kobbegem tasten bovendien nog steeds in het duister over de voorwaarden.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.