— vrijdag 23 oktober 2015, 08:57 | 0 reacties, praat mee

‘Overname Nederlandse krantentitels betaald door Belgische belastingbetaler’

AFP Belga Siska Gremmelprez

Onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw zijn in handen van de twee Vlaamse mediaconcerns: De Persgroep en Mediahuis. Vanwege de grote subsidiebedragen die deze twee uitgeverijen ontvangen, zou gesteld kunnen worden dat de overnames van de Nederlandse krantentitels door Belgische belastingbetalers betaald zijn, meldt Quote.

Het lijkt erop dat de Belgische uitgevers de rekening voor het verspreiden van hun kranten en tijdschriften de komende vijf jaar weer naar de regering mogen sturen. Het bedrag dat met deze regeling gepaard gaat is 850 miljoen euro.

Volgens de Vlaamse onderzoeksjournalist Tom Chochez van nieuwssite Apache zouden deze subsidies de pluriforme pers moeten ondersteunen, maar in plaats daarvan worden geen kwalitatieve voorwaarden gesteld. Er wordt bijvoorbeeld niet verlangd dat titels over een goed redactiestatuut beschikken, aldus Chochez tegenover Quote. Meer bij Quote

Bekijk meer van

Mediahuis De Persgroep België

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.