— dinsdag 26 mei 2015, 11:24 | 0 reacties, praat mee

De Persgroep koopt Humo en Story

De Persgroep neemt de weekbladen Humo, Story, TeVe Blad en het maandblad Vitaya over van Sanoma Media Belgium. De deal werd bekendgemaakt door beide uitgeverijen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. De Persgroep heeft al vier magazines in portefeuille: Dag Allemaal, TV Familie, Goed Gevoel en Joepie. Het mediabedrijf neemt deze vier titels over van Sanoma "omdat ze goed aansluiten bij de nieuws- en entertainmentmedia die we al in huis hebben. We kennen die markt", zegt Koen Verwee, CEO van De Persgroep Publishing. Bovendien liggen er mooie kansen om met sterke titels succesvolle digitale media te bouwen. Daar gaan we werk van maken, samen met onze nieuwe medewerkers." Laatste wijziging: 26 mei 2015, 11:26

Ook de 65 personeelsleden en medewerkers van de betrokken bladen gaan namelijk mee naar De Persgroep, maar het is nog onbekend of ze allemaal kunnen blijven. Volgens De Tijd liet De Persgroep-topman Christian Van Thillo vorig jaar weten dat bij een mogelijke overname van bepaalde merken van Sanoma ‘saneringen onvermijdelijk zijn’.

Met de verkoop van de weekbladen gaat Sanoma zich nu richten op de vier sterke merken Flair, Libelle, Story en Feeling. De focus ligt door deze verkoop nu volledig op de domeinen Vrouwen en Home&Deco.

De Belgische mededingsautoriteit moet nog wel akkoord gaan met de overname.

Bekijk meer van

Story Sanoma Humo De Persgroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.