word studentlid

— maandag 28 november 2022, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Oud-minister Martin van Rijn leidt het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de publieke omroep

Oud-minister Martin van Rijn leidt het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de publieke omroep
© Peter Hilz / ANP

Oud-minister Martin van Rijn is de voorzitter van het onafhankelijke onderzoek dat wordt gedaan naar de werkcultuur bij de publieke omroep. Dat heeft de NPO maandag bekendgemaakt. Laatste wijziging: 28 november 2022, 10:11

Vrijdag werd bekend dat het eerder aangekondigde onderzoek naar de situatie bij De Wereld Draait Door, na berichtgeving van de Volkskrant over “grensoverschrijdend gedrag” van onder anderen presentator Matthijs van Nieuwkerk, wordt verbreed naar de gehele publieke omroep vanwege meerdere meldingen bij ook andere programma’s.

Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, is als onafhankelijk adviseur betrokken bij het onderzoek. Ook meldpunt Mores, een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag binnen de podium-, film- en televisiesector, heeft een adviserende rol. Hoogleraar leiderschap en gedrag Erik van de Loo en hoogleraar corporate governance Jaap Winter zijn gevraagd om met een actieplan aan de slag te gaan voor een veilig werkklimaat bij de NPO. De uitkomst van het onderzoek wordt in de eerste helft van 2023 verwacht.

Het onderzoek volgt op een artikel in de Volkskrant die met tientallen oud-medewerkers van DWDD sprak. Van Nieuwkerk heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. De programma’s die hij voor de NTR maakte rond de Top 2000 gaan niet door met Van Nieuwkerk.

Kamerleden willen maandag tijdens het mediadebat de soms onveilige werksfeer in de media ter discussie stellen en in het debat met staatssecretaris Gunay Uslu (Media) de arbeidsomstandigheden en vaak onzekere contracten bespreken.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.