NVJ compleet lid

— zaterdag 26 november 2022, 13:28 | 0 reacties, praat mee

Meldpunt MORES krijgt ook meldingen over cultuur bij radioprogramma’s NPO

Meldpunt MORES krijgt ook meldingen over cultuur bij radioprogramma’s NPO

MORES heeft sinds het artikel over de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) niet alleen meldingen over vergelijkbare gevallen bij de tv maar ook bij radioprogramma's gekregen. Dat meldt Janke Dekker, voorzitter van het meldpunt. Volgens haar is het "druk" bij het meldpunt. Laatste wijziging: 26 november 2022, 13:30

MORES heeft sinds het artikel over de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) niet alleen meldingen over vergelijkbare gevallen bij de tv maar ook bij radioprogramma’s gekregen. Dat meldt Janke Dekker, voorzitter van het meldpunt. Volgens haar is het “druk” bij het meldpunt.

De NPO bevestigt desgevraagd dat ook de radiotak onderdeel zal zijn van het onderzoek naar de werkcultuur bij de gehele publieke omroep. “Het onderzoek is omroepbreed”, aldus de woordvoerder. Zowel MORES als de NPO kan niets zeggen over de inhoud van de meldingen en om welke tv- of radioprogramma’s het gaat.

Lees ook: De week van Janke Dekker; waarin Mores een massa meldingen krijgt van grensoverschrijdend gedrag

Onderzoek
De NPO kondigde maandag een onafhankelijk onderzoek aan naar de werkcultuur achter de schermen bij DWDD. Dat gebeurde nadat de Volkskrant een onderzoek had gepubliceerd waarin tientallen oud-medewerkers spraken over de werkomstandigheden bij het programma en over presentator Matthijs van Nieuwkerk. De publieke omroep maakte vrijdagavond bekend dat het onderzoek niet alleen bij DWDD plaatsvindt, maar bij de gehele publieke omroep.

MORES wordt betrokken bij het onderzoek. Het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag binnen de podium-, film- en televisiesector zal optreden als adviseur van de onderzoekscommissie.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.