basis naar compleet

— vrijdag 15 oktober 2021, 14:33 | 0 reacties, praat mee

Oud-hoofdredacteur Jan Geert Majoor (71) overleden

© Robyn Beck / AFP

Oud-hoofdredacteur van het Haarlems Dagblad Jan Geert Majoor is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al twee jaar ziek. Laatste wijziging: 25 oktober 2021, 14:21

In een In Memoriam schrijft de krant dat toen Majoor in 2012 met vervroegd pensioen ging hij de langstzittende hoofdredacteur van Nederland was, in totaal bijna 23 jaar.

Hij begon in 1990 als hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad. Daarna werd Majoor ook verantwoordelijk voor Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en tot slot het samenwerkingsverband van deze kranten met het Noordhollands Dagblad.

Oud-hoofredacteur Hugo Schneider vond Jan Geert Majoor de aardigste baas die hij ooit heeft gehad. “Te midden van de grote ego’s binnen de krant was hij een baken van rust en vriendelijkheid. Hij was geen macho die besluiten doordrukte. Eerder een vader van een groot gezin die met geduld en wijsheid opereerde.” Volgens Schneider speelde Majoor een belangrijke rol bij de instandhouding van de kranten.

Hij was ook nog actief als voorzitter van het Comité Dag van de Persvrijheid en secretaris van het bestuur Stichting Ondersteuning HMC (v/h HDC Media. Hij leidde tot dit jaar de NVJ-sectie PLUS en was voorzitter van de Dag voor de Persvrijheid. In juni van dit jaar werd hij door de NVJ uitgeroepen tot lid van verdienste.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.