— woensdag 9 oktober 2019, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Oproep aan Facebook: maak werk van volledige versleuteling

Reuters

Ruim honderd maatschappelijke organisaties dringen er bij Facebook op aan om haast te maken met de belofte van zogeheten end-to-end-versleuteling voor het berichtenverkeer op de site. Facebook wil met de techniek privacy vergroten, maar onder meer de Verenigde Staten willen dat het voornemen in de la verdwijnt.

Eenmaal geïmplementeerd kan het berichtenverkeer alleen nog door zendende en ontvangende partij kunnen worden gelezen. Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten vinden dat de stap criminelen en terroristen in de kaart speelt en willen van Facebook garanties dat de openbare veiligheid door de extra beveiliging niet in gevaar komt.

De open brief aan Facebook zegt dat juist het ontbreken van end-to-end-versleuteling meer gevaar oplevert. “Elke dag zonder zulke beveiliging is weer een dag waarop data kan worden gestolen, worden misbruikt of in handen kan komen van machthebbers of kwaadwillenden”, aldus de open brief.

De organisaties dringen er bij Facebook-topman Zuckerberg op aan om niet te zwichten voor oproepen om achterdeuren in te bouwen of inlichtingendiensten eufemistisch ‘exceptionele toegang’ te bieden tot versleutelde berichten: “Dat houdt een fundamentele verzwakking van versleuteling in en daarmee een verzwakking van privacy en de veiligheid van álle gebruikers”,

Bekijk meer van

Mark Zuckerberg Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.