— maandag 13 april 2015, 21:54 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw Tegel voor Joep Dohmen

NRC-journalist Joep Dohmen heeft opnieuw een Tegel gewonnen voor zijn journalistiek onderzoek. Hij won maandagavond samen met zijn collega Jeroen Wester de Tegel in de categorie nieuws met een verhalenserie over misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Robert Kosters van Follow The Money won de categorie achtergrond met een verhaal over de verkoop van Douwe Egberts dat verscheen in Vrij Nederland.

In de categorie nieuwsverslaggeving wonnen Kees Broere en Marco Prins voor de verslaggeving van de Ebolacrisis voor De Volkskrant, NOS en Nieuwsuur.

Mischa Cohen won de Interview Tegel voor een interview met Lieuwe van Gogh in Vrij Nederland.

De Tegel voor Onderzoek ging naar Merij Rengers en John Schoorl van De Volkskrant voor hun onderzoek naar subsidies voor auto’s en windmolens.

En de Tegel voor talent is voor Willem Feenstra van de Volkskrant voor zijn verhaal over de schimmige wereld van de voetbalhandelaars.

Een eervolle vermelding was er voor Maud Effting van de Volkskrant voor de bewerking van het dagboek van Ronald Kramer, ebola-verpleegkundige in Sierra Leone.

Joop Daalmeijer, voorzitter van De Tegel, deed een oproep aan andere journalistieke prijzen om op te gaan in De Tegel, zodat er een uitreiking per jaar overblijft.

De Tegel Toekomstprijs werd gewonnen door het project Pagefacts.nl dat aanvullende informatie bij nieuws en achtergronden wil bieden direct in het televisiescherm. De prijs wordt georganiseerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer over de Toekomstprijs.


Dohmen won een keer eerder een Tegel. Deze keer roemde juryvoorzitter Allard Berendse het werk van Wester en Dohmen vanwege de goede en volhardende nieuwsverslaggeving.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.