— woensdag 27 september 2017, 13:36 | 0 reacties, praat mee

Robert Chesal naar de NOS

© Ilvy Njiokiktjien

Robert Chesal treedt per 1 december in dienst bij de NOS. Hij wordt daar redacteur buitenland voor radio en online. ‘Na vijf jaar lesgeven keer ik terug naar het “echte werk”’, laat Chesal via social media weten.

De afgelopen vijf jaar gaf hij les aan masterstudenten journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Leiden University College (LUC) in Den Haag. Aan het LUC blijft hij voor een paar uur per week verbonden naast zijn werkzaamheden voor de NOS.

Voordat Chesal ging lesgeven, werkte hij jarenlang voor de Wereldomroep. In die hoedanigheid legde hij in 2010 samen met onderzoeksjournalist Joep Dohmen van NRC Handelsblad het grootscheepse misbruikschandaal in de katholieke kerk bloot. Het duo won er dat jaar praktisch alle grote journalistieke prijzen voor, en werd door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.