training eu starters

— maandag 20 april 2015, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw kleine daling werkzoekenden

ANP XTRA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Het aantal journalisten dat op zoek is naar een baan is in maart opnieuw met een fractie gedaald. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het UWV. Vorige maand stonden er 2700 vakgenoten ingeschreven als werkzoekend. In februari waren dat er nog 12 meer. Hoewel de daling miniem is, is het de tweede maand op rij dat er minder journalisten op zoek zijn naar werk. De laatste keer dat het aantal werkzoekenden twee maanden achter elkaar terug liep was in juli en augustus van 2014.

Ondanks de daling ligt het aantal werkloze journalisten nog altijd fors hoger dan een jaar geleden. In maart 2014 stonden er nog 6,47 procent minder vakgenoten (2536) ingeschreven bij het UWV. In de drie maanden daarna en tussen november en januari liep het aantal werkzoekenden snel op. In januari stonden er 2478 journalisten ingeschreven bij het UWV, het hoogste aantal sinds Villamedia begon met het in kaart brengen van de cijfers.

Bekijk meer van

Werk UWV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.