banner festival 23

— maandag 30 maart 2020, 13:47 | 0 reacties, praat mee

Opnames liggen stil, maar deel film- en tv-makers komt niet in aanmerking voor corona-overheidsregeling

© NBF

De beroepsvereniging voor film- en tv-makers, de NBF, noemt het "onbestaanbaar" dat deze beroepsgroep niet is meegenomen in de overheidsregeling voor tegemoetkoming schade voor ondernemers (TOGS). Laatste wijziging: 30 maart 2020, 13:47

Vandaag vraagt de organisatie de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dringend om deze zzp-ers en bedrijven aan de lijst toe te voegen. Met de regeling kunnen bepaalde bedrijven 4.000 euro compensatie ontvangen.

In een persbericht stelt de vereniging dat het door de regering verboden is om met drie of meer mensen dichter dan anderhalve meter bijeen te zijn, waardoor vrijwel alle opnames zijn stilgelegd. Ook het werk voor bedrijven die films en programma’s afwerken droogt hierdoor op.

De NBF ziet dat iedereen thuis blijft en constant naar het werk van deze professionals kijkt, maar dat de makers zelf ondertussen zonder inkomsten zitten. Veel van de programma’s en films op tv en via streamingdiensten zijn al veel eerder gemaakt. Vooral de productie van dramaseries wordt getroffen door de overheidsmaatregelen.

Bekijk meer van

ZZP NBF corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.