banner persveilig

— maandag 30 maart 2020, 13:47 | 0 reacties, praat mee

Opnames liggen stil, maar deel film- en tv-makers komt niet in aanmerking voor corona-overheidsregeling

© NBF

De beroepsvereniging voor film- en tv-makers, de NBF, noemt het "onbestaanbaar" dat deze beroepsgroep niet is meegenomen in de overheidsregeling voor tegemoetkoming schade voor ondernemers (TOGS).

Vandaag vraagt de organisatie de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dringend om deze zzp-ers en bedrijven aan de lijst toe te voegen. Met de regeling kunnen bepaalde bedrijven 4.000 euro compensatie ontvangen.

In een persbericht stelt de vereniging dat het door de regering verboden is om met drie of meer mensen dichter dan anderhalve meter bijeen te zijn, waardoor vrijwel alle opnames zijn stilgelegd. Ook het werk voor bedrijven die films en programma’s afwerken droogt hierdoor op.

De NBF ziet dat iedereen thuis blijft en constant naar het werk van deze professionals kijkt, maar dat de makers zelf ondertussen zonder inkomsten zitten. Veel van de programma’s en films op tv en via streamingdiensten zijn al veel eerder gemaakt. Vooral de productie van dramaseries wordt getroffen door de overheidsmaatregelen.

Bekijk meer van

ZZP NBF coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.