banner festival 23

— maandag 29 juni 2020, 12:09 | 0 reacties, praat mee

Vaste medewerkers AD halen ruim 14.000 euro op voor hun freelancers

© Monika Skolimowska / DPA

De redactie van het AD heeft een noodfonds opgezet voor freelancers die door de coronacrisis ineens veel minder opdrachten krijgen bij de krant. In een kleine twee weken tijd zamelden redacteuren 14.313 euro in, blijkt uit een interne mail. Laatste wijziging: 30 juni 2020, 09:10

De initiatiefnemers kwamen met het plan toen eind vorige maand het salaris weer werd gestort met dit keer, voor vaste medewerkers, ook de winstdeling. Ze wilden graag hun medeleven tonen en een handreiking doen naar de zzp’ers van het AD die in deze periode hard in hun portemonnee geraakt worden, zo staat in de mails. “Mensen die samen met ons de krant en de site maken. Of in een aantal gevallen: maakten. Want voor een aantal van hen zijn er vanwege de coronacrisis geen of nauwelijks nog opdrachten. Hun financiële situatie verslechtert soms enorm.”
                           
Er werden mails gestuurd naar honderden freelancers die voor AD werken met de vraag of zij een beroep wilden doen op het fonds. Geïnteresseerden kregen enkele vragen toegestuurd, om een zo eerlijk mogelijke verdeling van het binnengekomen bedrag te kunnen maken. De 31 freelancers hebben het geld inmiddels overgemaakt gekregen. Eerder werd al een dergelijke actie bij het Brabants Dagblad opgezet.

Het grootste deel van de freelancers zag af van een bijdrage. Een aantal van hen schreef daarbij dat ze afzagen van een bijdrage omdat ze liever weer meer opdrachten krijgen, voor zover mogelijk. “Bij deze geven we die boodschap door.”

Bekijk meer van

ZZP corona AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.