Jodal

— maandag 16 mei 2022, 13:21 | 1 reactie, praat mee

Openbaar Ministerie kan nog niet zeggen wanneer onderzoek naar Johan Derksen is afgerond

Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond naar de beweringen die Johan Derksen vorige maand deed in het tv-programma Vandaag Inside. Volgens het OM gaat het om "een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden" maar "Lopende het onderzoek doen wij geen mededelingen". Na een korte onderbreking wordt het tv-programma maandagavond hervat. Laatste wijziging: 17 mei 2022, 07:44

Of er inmiddels een gesprek tussen Derksen en het OM heeft plaatsgevonden, wordt niet gemeld. “Het past ons niet om in deze fase daarover iets te zeggen”, aldus de woordvoerder van het OM Noord-Nederland.

Derksen zei eind april tijdens de uitzending dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd, een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf spreekt van “een jeugdzonde”. Aanvankelijk leek het dat de stekker, mede door de commotie die ontstond na deze uitspraak, uit het tv-programma zou worden getrokken, maar nu keert Vandaag Inside toch weer terug op televisie. Hoe de uitzending eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

‘We roepen betrokkenen op hun verhaal te doen’
De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland had na de uitlatingen van Derksen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen.

“Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen.”

‘Talpa zou twee ton per week verliezen zonder VI’
BNR Nieuwsradio meldt dat Talpa tweehonderdduizend euro per week zou verliezen als VI daadwerkelijk was gestopt. Edwin Werkman van Zuiver Media laat aan de zender weten dat hij de waarde van het reclameblok van Vandaag Inside op zestigduizend euro schat.

En dat zou volgens hem de ondergrens zijn. Sponsordeals en reclameblokken direct vóór en ná de uitzending, die gemiddeld rond de negenhonderdduizend kijkers trekt, zijn niet in zijn raming opgenomen.

Bekijk meer van

Johan Derksen

Praat mee

1 reactie

D. Drenth, 16 mei 2022, 21:35

In welke versie Derksen zijn verhaal laat horen, het is en blijft onsmakelijk.
Dat iedereen vanuit het kabinet daarover zo nodig een plasje moet doen, zonder het onderzoek af te wachten is nog bedenkelijker. Trial by politics.
Veel dieper kun je niet zinken.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.