— dinsdag 17 mei 2022, 07:34 | 0 reacties, praat mee

Demonstranten verzamelden zich op mediapark bij VI-studio: ‘Stop die kaars in je eigen aars’

Een groep demonstranten heeft zich maandagavond verzameld voor de studio waar Vandaag Inside werd opgenomen op het mediapark in Hilversum. De betogers protesteerden tegen de terugkeer van het programma Veronica Inside (VI), en tafelgast Johan Derksen in het bijzonder, op televisie. Laatste wijziging: 17 mei 2022, 12:47

Het ging om een groep van tien tot vijftien personen, die joelend voor het gebouw stond. Mensen droegen borden en spandoeken bij zich met teksten als ‘Rape culture inside’, ‘Geen platform voor rape culture’, ‘Stop die kaars in je eigen aars’ en ‘Geen buhne voor racisme seksisme’.

In de studio werd de eerste aflevering van het programma opgenomen, sinds het aangekondigde en daarna weer teruggedraaide vertrek van Derksen.

Derksen en zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp lieten in april weten te stoppen nadat commotie was ontstaan doordat Derksen had gezegd dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest. Voor Derksen was de kritiek echter de druppel: hij wilde stoppen met het programma. Daarop liet Genee weten dat het dan voor hem en Van der Gijp ook klaar zou zijn.

Derksen steekt middelvinger op
Niet veel later kwamen de geruchten over een terugkeer van de mannen alweer op gang, maar volgens Derksen was daar geen sprake van. “Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij”, zei de televisiemaker. Afgelopen woensdag vertelde Derksen echter dat het programma de komende maandag zou terugkeren op televisie, wat Talpa afgelopen donderdag bevestigde.

In de uitzending van maandagavond kwam Derksen terug op wat hij over de kaars zei. Maar in plaats van zalvende woorden uit te spreken of excuses te maken, stak Derksen zijn middelvinger op. “Voor al die mensen aan die talkshowtafels heb ik maar één gebaar: deze!”

VI was, na het NOS Nieuws van acht uur (1,75 miljoen kijkers), het best bekeken programma op de maandagavond. Ruim 1,48 miljoen kijkers stemden op Veronica af, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Bekijk meer van

Veronica Inside Johan Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.