Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 16 juni 2023, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Onze man bij de Taliban wint Zilveren Nipkowschijf 2023, podcast ‘Stad in oorlog’ wint Zilveren Reissmicrofoon

De vierdelige VPRO-serie Onze man bij de Taliban heeft de Zilveren Nipkowschijf 2023 gewonnen. Makers Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven kregen de prijs donderdag uit handen van juryvoorzitter Renate van der Bas. De uitreiking vond dit jaar weer plaats in Het Ketelhuis in Amsterdam. Laatste wijziging: 16 juni 2023, 10:31

In 2015 wonnen Erdbrink en regisseur Van Broekhoven ook een Zilveren Nipkowschijf voor de serie Onze man in Teheran. Voor de regisseur is het de derde keer dat hij de prijs wint.

De jury noemt de documentaireserie over Afghanistan “intens en adembenemend”. “Ook toont Onze man bij de Taliban hoe dapper mensen kunnen zijn die niets meer hebben te verliezen behalve hun waardigheid en hun leven.” Andere genomineerden dit jaar waren de documentaire De jurk en het scheepswrak (NTR) en de dramaserie Rampvlucht (KRO-NCRV). Vorig jaar ging de oudste tv-prijs van Nederland naar het onlineprogramma BOOS van Tim Hofman, voor de aflevering over de vermeende misstanden bij The Voice of Holland.

Michiel Driebergen en Edwin Koopman zijn de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon met hun podcast Stad in oorlog: Charkiv één jaar onder vuur. Ook 3voor12 (VPRO) en de podcast De Taxioorlog (BNR Radio) waren genomineerd. Vorig jaar won Bureau Buitenland, het NPO Radio 1-programma van Tim de Wit en Sophie Derkzen.

Eerder werd al bekend dat Niels van der Laan, Jeroen Woe en hun team de Ere Zilveren Nipkowschijf ontvangen voor hun satirische programma Even tot hier en dat de Ere Zilveren Reissmicrofoon naar Armin van Buuren gaat. Het is de 61e keer dat de prijzen worden uitgereikt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.