— dinsdag 1 juli 2014, 16:30

9 omroepen in aanmerking voor erkenning

Negen omroepen komen in aanmerking voor een erkenning voor de periode 2016-2020. Het Commissariaat voor de Media heeft een positief advies afgegeven aan staatssecretaris Dekker van OCW voor de samenwerkingsomroepen AVROTROS, KRO-NCRV, VARA-BNN en de zelfstandige omroepverenigingen EO, Omroep MAX en VPRO. Powned, WNL en HUMAN dienen volgens de toezichthouder in aanmerking te komen voor een voorlopige erkenning. Elke vijf jaar bepaalt de minister (of staatssecretaris) van OCW welke landelijke publieke omroepverenigingen een erkenning krijgen en daarmee welke publieke omroepverenigingen voor een nieuwe periode van vijf jaar zendtijd en budget krijgen toegewezen. De huidige erkenningsperiode loopt begin 2016 af. Het vastgestelde aantal leden per 1 april 2014 bepaalt mede welke omroepen in aanmerking komen voor een erkenning. Het Commissariaat stelt vast dat alle omroepen, ook de drie omroepen met een voorlopige erkenning, voldoende leden hebben om voor een erkenning in aanmerking te komen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.