— vrijdag 22 januari 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Ontslagen Talpa-directeur wil alsnog ontslagvergoeding

© ANP / Lex van Lieshout

Patrick Scholtze, de voormalig creatief directeur van Talpa Media en rechterhand van John de Mol, wil alsnog proberen ruim een miljoen euro aan ontslagvergoeding te krijgen van zijn voormalige baas. Dat blijkt uit een advies aan de Hoge Raad.

Scholtze werd in 2017 ontslagen na een confrontatie met De Mol. In november 2019 wees de rechtbank de ontslagvergoeding in hoger beroep af, nadat deze een half jaar eerder wél was toegekend. Daarop moest de voormalig creatief directeur bijna een half miljoen euro aan ontvangen vergoedingen terugbetalen aan De Mol.

Uit een advies aan de Hoge Raad blijkt Scholtze tegen die beslissing in cassatie te gaan, meldt RTL Nieuws. Of de zaak wordt behandeld moet nog blijken. In het advies stelt procureur-generaal Frans Langemeijer aan de Hoge Raad voor om het cassatieberoep te verwerpen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.