training eu starters

— vrijdag 22 maart 2019, 10:53 | 0 reacties, praat mee

Rechter: ruim een miljoen voor creatief directeur van Talpa Media

© Lex van Lieshout / ANP

Talpa Media moet Patrick Scholtze ruim een miljoen euro betalen vanwege het te snel op non-actief zetten van de creatief directeur. Laatste wijziging: 22 maart 2019, 10:57

Volgens de rechter heeft Talpa Scholtze ‘de kans ontnomen zich te rehabiliteren’. Omdat Talpa daarmee ‘ernstig verwijtbaar’ heeft gehandeld, moet het bedrijf hem een fikse schadevergoeding betalen, meldt RTL Nieuws.

Scholtze werkte sinds 2011 voor het bedrijf. In 2017 kreeg hij te horen dat hij niet meer welkom was. Door onenigheid over nog uit te keren bonussen stapte de creatief directeur naar de rechter. Hij wist af te dwingen dat hij daar recht op had. Talpa verloor vervolgens ook nog een hoger beroep waardoor het bedrijf Scholtze niet mocht ontslaan.

De rechter vindt dat de creatief directeur nu recht heeft op een schadevergoeding van 1.026.450 euro. Daarnaast moet Talpa de directeur een reguliere ontslagvergoeding van bijna 40.000 euro betalen, en zijn proceskosten vergoeden. Inclusief de loondoorbetaling tot juni ontvangt hij bijna 1,1 miljoen euro.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.