Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 2 augustus 2019, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Ontslag voor lid Commissariaat voor de Media

Eric Eljon. Foto: Commissariaat voor de Media

Minister Arie Slob van Onderwijs en Media heeft media-toezichthouder Eric Eljon van het Commissariaat voor de Media ontslagen. Eljon werd in april al geschorst omdat hij een roman over de televisiewereld had geschreven.

Het boek leidde tot een conflict tussen Eljon en de twee andere leden van het commissariaat. De twee andere toezichthouders stellen dat het boek de onafhankelijkheid van het commissariaat schade toe brengt. Het boek, waar Eljon co-auteur van is, verhaalt over “haat en nijd op de werkvloer, de tomeloze geldingsdrang van omroepbestuurders en het egoïsme van tv-presentatoren.

Slob constateert na onderzoek dat Eljon niet meer kan functioneren in zijn functie. Dat laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het ontslag van de bestuurder is donderdag onmiddellijk ingegaan.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.