data als kans

— vrijdag 26 april 2019, 08:58 | 1 reactie, praat mee

Commissariaat-lid geschorst om roman over televisiewereld

Eric Eljon. Foto: Commissariaat voor de Media

Minister Arie Slob van Onderwijs en Media heeft media-toezichthouder Eric Eljon van het Commissariaat voor de Media geschorst. Reden is het verschijnen van de roman Dwergwerpen, waarvan Eljon co-auteur is. De roman verhaalt over de Nederlandse televisiewereld en gaat over “haat en nijd op de werkvloer, de tomeloze geldingsdrang van omroepbestuurders en het egoïsme van tv-presentatoren”. Laatste wijziging: 26 april 2019, 09:00

Dat meldt de NOS. Eljons rol als co-auteur leidde afgelopen weekend tot veel ophef. Collega’s van Eljon bij het Commissariaat namen openlijk afstand van het boek, omdat ze vonden dat het de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat voor de Media in geding bracht.

Volgens Slob zorgt het co-auteurschap voor een vertrouwensbreuk tussen Eljon en zijn collega’s. De minister onderzoekt of Eljon zijn functie in de toekomst kan blijven uitvoeren. In afwachting van de conclusie van dat onderzoek is de media-toezichthouder geschorst.

Bekijk meer van

Commissariaat voor de Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Andre le Fevre, 26 april 2019, 09:23

De schorsing van Eric Eljon door Minister Arie Slob is zo verkeerd!!!

Dit is werkelijk de meest onzinnige actie die minister Slob heeft gekozen! Als er één iemand integer is dan is dat Eric Eljon. Ik hoop dan ook dat Slob snel terug komt op zijn besluit. Deze actie heeft te maken met de angst die sommige mensen binnen de mediawereld hebben over het naar aan de oppervlakte komen van hun ware aard en hun schijnheiligheid. Dit zegt meeer over hun dan over Eric Eljon! En dat om een boek! Hoezo vrijheid van meningsuiting!

En ook nog eens onbegrijpelijk dat een zichzelf Christen noemend bewindspersoon (CU) zich hiertoe laat verleiden!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.