website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Commissariaat-lid geschorst om roman over televisiewereld

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 26 april 2019, 08:58

Eric Eljon. Foto: Commissariaat voor de Media

Eric Eljon. Foto: Commissariaat voor de Media

Nieuws Minister Arie Slob van Onderwijs en Media heeft media-toezichthouder Eric Eljon van het Commissariaat voor de Media geschorst. Reden is het verschijnen van de roman Dwergwerpen, waarvan Eljon co-auteur is. De roman verhaalt over de Nederlandse televisiewereld en gaat over “haat en nijd op de werkvloer, de tomeloze geldingsdrang van omroepbestuurders en het egoïsme van tv-presentatoren”.

Dat meldt de NOS. Eljons rol als co-auteur leidde afgelopen weekend tot veel ophef. Collega’s van Eljon bij het Commissariaat namen openlijk afstand van het boek, omdat ze vonden dat het de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat voor de Media in geding bracht.

Volgens Slob zorgt het co-auteurschap voor een vertrouwensbreuk tussen Eljon en zijn collega’s. De minister onderzoekt of Eljon zijn functie in de toekomst kan blijven uitvoeren. In afwachting van de conclusie van dat onderzoek is de media-toezichthouder geschorst.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Andre le Fevre, 26 april 2019, 09:23

    De schorsing van Eric Eljon door Minister Arie Slob is zo verkeerd!!!

    Dit is werkelijk de meest onzinnige actie die minister Slob heeft gekozen! Als er één iemand integer is dan is dat Eric Eljon. Ik hoop dan ook dat Slob snel terug komt op zijn besluit. Deze actie heeft te maken met de angst die sommige mensen binnen de mediawereld hebben over het naar aan de oppervlakte komen van hun ware aard en hun schijnheiligheid. Dit zegt meeer over hun dan over Eric Eljon! En dat om een boek! Hoezo vrijheid van meningsuiting!

    En ook nog eens onbegrijpelijk dat een zichzelf Christen noemend bewindspersoon (CU) zich hiertoe laat verleiden!

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.