word studentlid

— maandag 14 maart 2022, 12:42 | 0 reacties, praat mee

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk wint Nieuwspoort Prijs van het Vrije Woord 2022

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk wint Nieuwspoort Prijs van het Vrije Woord 2022
© Ruud Pos

Volkskrant-onderzoeksjournalist Huib Modderkolk wint de Nieuwspoort Prijs van het Vrije Woord 2022, dat heeft de jury bekendgemaakt. Hij is een belangrijke stem in het debat over slinkende privacy en de oprukkende digitale wereld. Laatste wijziging: 14 maart 2022, 12:49

Modderkolk schrijft al jaren voor de Volkskrant over de ‘achterkant’ van nieuwe technologieën, over potentiële inbreuken op de privacy en de werkwijze van inlichtingendiensten. Hij schreef er een schitterend boek over onder de veelzeggende titel: Het is oorlog maar niemand die het ziet.

De jury van de Prijs van het Vrije Woord, bestaande uit voorzitter Egbert Myjer en de leden Jeroen Smit, Lilian Gonçalves en de vorige winnares Minka Nijhuis, zal op de Prijsuitreiking uitgebreid bekendmaken waarom Huib Modderkolk de Prijs heeft gewonnen.

De Prijs van het Vrije Woord is een initiatief van Nieuwspoort en wordt eens in de vijf jaar door Nieuwspoort toegekend aan een persoon, een groep van personen of een organisatie die zich heeft onderscheiden door zijn/haar activiteiten op het terrein van de mensenrechten, de verspreiding en/of bescherming van het vrije woord uitdrukkelijk daarbij inbegrepen, in Nederland, Europa of op wereldniveau.

De prijs bestaat uit een kunstzinnige verbeelding van het Vrije Woord, ontworpen en uitgevoerd door kunstenaar Harm Bruggenwert, een bedrag van 5.000 euro en een oorkonde. De Prijs van het Vrije Woord 2022 wordt op 13 april 2022 in Nieuwspoort tijdens het 60-jarig bestaan van het Internationale Perscentrum uitgereikt.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.