training eu starters

— maandag 3 april 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Jury vraagt om inzendingen Prijs van het Vrije Woord

In 2007 ontving minister van Staat en oud-minister van Buitenlandse Zaken Max van der Stoel de prijs. Foto: ANP/Robert Vos

De jury van de Prijs van het Vrije Woord roept iedereen op potentiële laureaten aan te dragen. Dat kan tot 31 mei. In het najaar wordt de prijs uitgereikt. De Prijs van het Vrije Woord wordt eens in de vijf jaar door sociëteit Nieuwspoort toegekend aan een persoon, een groep van personen of een organisatie die zich heeft onderscheiden op het terrein van de mensenrechten, de verspreiding en/of bescherming van het vrije woord. Laatste wijziging: 3 april 2017, 14:11

De onafhankelijke jury staat onder voorzitterschap van Egbert Myjer. De overige juryleden zijn Jeroen Smit en Lilian Gonçalves.

De prijs bestaat uit een kunstzinnige verbeelding van het Vrije Woord van de hand van de Haagse kunstenares Liesbeth Busman, een bedrag van € 5.000 en een oorkonde.

In 2007 ontving minister van Staat en oud-minister van Buitenlandse Zaken Max van der Stoel (1924 - 2011) de prijs. Vijf jaar later werd de prijs postuum uitgereikt aan Hans Verploeg, hij was ruim 25 jaar algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten NVJ en medeoprichter van de Stichting Communicatie Ontwikkelingssamenwerking, die later overging in Free Voice.

Inzendingen kunnen worden gestuurd naar secretariaat@nieuwspoort.nl met daarin naam, functie en een motivatie van maximaal 150 woorden.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.