banner festival 23

— vrijdag 17 juli 2015, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Niets mis met werkervaringsplek BDUmedia

De werkervaringsplaatsen bij BDUmedia zijn geen dienstbetrekkingen, waarvoor tenminste het minimumloon moet worden betaald. Dat concludeert de Inspectie SZW na een door haar ingesteld onderzoek, zo meldt BDUmedia. “Er zal geen boete- of handhavingstraject worden ingezet”, zo heeft de Inspectie SZW deze week per brief aan de directie van BDUmedia laten weten. Laatste wijziging: 23 juli 2015, 11:38

Eind vorig jaar onstond ophef over een advertentie van BDUmedia waarin de uitgever werkervaringsplekken aanbood bij zijn lokale media, in ruil voor een bruto vergoeding van 350 euro per maand (op basis van een 32-urige werkweek). Terwijl bij recente reorganisaties zeven arbeidsplaatsen kwamen te vervallen. Het gevoel heerste dat de goedkope krachten werden gebruikt om gaten te vullen. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld en ook de NVJ diende een klacht in.

De Inspectie SZW deed niet alleen onderzoek bij de BDU, maar sprak ook met enkele jonge journalisten, die binnen deze regeling bij de Barneveldse uitgever werkervaring hebben opgedaan. Ook hun ervaringen zijn meegewogen bij de oordeelsvorming door de Inspectie SZW. Het onderzoek van de Inspectie SZW heeft nu uitgewezen dat er niks mis is met het aanbieden van werkervaringsplaatsen tegen een vergoeding, die lager ligt dan het cao-salaris of het minimumloon.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.