training eu starters

— dinsdag 9 december 2014, 16:18

Asscher reageert op BDU-advertentie

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher erkent dat uit de advertentietekst van een omstreden vacature van BDU Media niets blijkt van een opleidingsplan of gestructureerd verwerven van kennis en vaardigheden. "Belangrijke elementen van een stage lijken te ontbreken", aldus de minister. Asscher benadrukt dat hij zijn oordeel baseert op enkel de advertentietekst en feitelijke omstandigheden bepalen of van stage sprake van is - en daarmee een vergoeding ruim onder minimumloon te rechtvaardigen is. "Als het gaat om werk of werkervaring, zonder dat het leeraspect centraal staat, is juridisch gezien sprake van een arbeidsovereenkomst en heeft betrokkene recht op het wettelijk minimumloon", schrijft de minister. De Inspectie SZW is daarbij de aangewezen instantie die toezicht houdt op de naleving van de wet. Als een pas afgestudeerde bij een werkervaringsplaats het idee heeft onderbetaald te worden omdat er feitelijk van een arbeidsovereenkomst sprake is, kan er een klacht worden ingediend bij de Inspectie. Ook een vakbond kan dat voor hen doen, aldus Asscher. Laatste wijziging: 11 december 2014, 11:26

Annabel de Winter, NVJ-secretaris voor onder meer lokale media, is niet onder de indruk van de antwoorden: “Een pas afgestudeerde heeft al een stage doorlopen, dus over welk leerproces hebben we het?” Verder verwacht De Winter niet dat iemand die een van de werkervaringsplekken heeft bemachtigd, snel naar de inspectie zal durven stappen.

Tweede Kamer: Antwoord op vragen van de leden Kerstens en Vermeij over een advertentie van BDU

Bekijk meer van

NVJ Lodewijk Asscher BDU

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.