— dinsdag 13 december 2016, 12:58 | 1 reactie, praat mee

Onderzoek: ‘Utrechtse media negeren bijdragen lezers’

Lex van Lieshout / ANP

Onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek naar het Utrechtse 'nieuwsecosysteem' toont aan dat commentaar van lezers bij online berichtgeving stelselmatig wordt genegeerd. Zo blijven volgens het onderzoek "essentiële aanknopingspunten, nieuwe invalshoeken en tips onaangeroerd."

Als voorbeeld wordt een busongeluk bij het universiteitsterrein de Uithof genoemd, waar lezers opmerkingen plaatsten over de onoverzichtelijke situatie ter plaatse. Ook zouden volgens lezers in het weekend straatraces worden gehouden. Met die opmerkingen gebeurde weinig, aldus het onderzoek.

Overigens bestaat deze desinteresse in lezersbijdragen bij zowel traditionele media als nieuwe online initiatieven in de regio.

Er zijn in Utrecht wel veel nieuwe online nieuwsplatforms. De onderzoekers melden: “Van al het online nieuws komt meer dan de helft van de berichten van hyperlocals, niche media en buurtblogs. Gezamenlijk bieden deze nieuwssites een gevarieerder aanbod dan de traditionele partijen. Sites als DUIC, DUB en het recent gelanceerde In de buurt Utrecht vormen daarmee een onmiskenbare verrijking van het lokale Utrechtse nieuwslandschap.” Meer bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Praat mee

1 reactie

herman, 13 december 2016, 21:52

Ook hier staan geen reacties bij!
Ik dacht, dat sommige mensen vast wel wat te zeggen hebben…..........

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.