onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 30 juli 2010, 13:59 | 0 reacties, praat mee

De volgende ronde

Na de platte website, de sites met reactiemogelijkheden (2.0), de sociale netwerken en de mobiele sites wordt nu al weer de volgende digitale revolutie zichtbaar: de tablets. Apple trekt met de iPad de meeste aandacht, maar daaromheen zijn en komen er meer apparaten die het gebruik van papier verder naar achteren dringen. Ongetwijfeld zal net als bij de vorige introducties de opwinding over het gebruiksgemak door gewenning snel zakken. Ook zal de teleurstelling over het gebrek aan een goed verdienmodel snel de kop op steken. Dat komt niet door de apparaten, maar door te hoog gespannen verwachtingen.

Voor journalisten rijst meteen de vraag hoe hun werk op dit nieuwe platform er uit gaat zien. Villamedia houdt eind augustus in samenwerking met Apple twee seminars. Die waren in een paar uur zo goed als vol. Misschien dat u er via www.villamedia.nl/ipad nog net bij kunt zijn. Anders rest u een van de volgende nummers waar we uitgebreid ingaan op de tablets. Dat de volgende ronde van veranderingen is aangebroken, staat wat mij betreft vast.

Bekijk meer van

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.