banner festival 23

— vrijdag 25 maart 2022, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Omroepen breiden positie NPO-ombudsman uit

© NPO / Jan-Willem van Hofwegen

De publieke omroepen hebben gezamenlijk besloten de positie van de NPO-ombudsman uit te breiden. Dat is nodig, vanwege een toename in het aantal klachten. Nog voor de zomer wordt er een extra kracht aangesteld, om ombudsman Margo Smit te ondersteunen. Laatste wijziging: 25 maart 2022, 09:06

Dat heeft voorzitter Arjen Lock van het College van Omroepen van de NPO donderdag bekend gemaakt, meldt NU.nl. “Het toenemende aantal klachten dat binnenkomt bij de ombudsman bewijst dat het instituut wordt omarmd en dus waarde heeft. Daarom gaan we op zoek naar een extra kracht”, aldus Lock. “Dat moet Margo Smit de ruimte geven voor meer onderzoek.”

Smit, die in januari 2020 werd herbenoemd voor een periode van drie jaar heeft momenteel twee grote dossiers te behandelen. Ze behandelt klachten over omroep Ongehoord Nederland en kijkt naar klachten die zijn ingediend over de klimaatjournalistiek van de NPO.

Bekijk meer van

NPO Margo Smit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.