— woensdag 21 december 2022, 15:39 | 0 reacties, praat mee

NPO herbenoemt Ombudsman Margo Smit voor nieuwe termijn

Margo Smit - © Truus van Gog

Ombudsman Margo Smit van de NPO is herbenoemd voor een nieuwe termijn. Dat heeft de NPO woensdag bekendgemaakt. Haar volgende termijn zal 1 januari ingaan. De aanstelling geldt voor drie jaar. Laatste wijziging: 21 december 2022, 15:40

Smit (62) is herbenoemd op voordracht van het College van Omroepen, waarin alle ledenomroepen van de NPO zijn verenigd. Een woordvoerder van het CvO wil niet zeggen of alle omroepen het met de voordracht eens waren.

Smit trad in 2017 in dienst als eerste ombudsman van de NPO. Zij heeft de taak alle omroepen en organisaties die via de publieke omroep uitzenden, gevraagd en ongevraagd te voorzien van onafhankelijk advies over de journalistieke programma’s. Deze adviezen komen vervolgens prominent op de website van de NPO.

De NPO Ombudsman publiceerde afgelopen jaar, na een flink aantal klachten van kijkers, twee rapporten over de uitzendingen van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland. Smit constateerde tot twee keer toe dat ON! zich niet aan de Journalistieke Code van de NPO houdt en aantoonbaar onjuiste informatie heeft verspreid. De NPO heeft ON! een eerste sanctie opgelegd en is voornemens een tweede sanctie op te leggen.

Bekijk meer van

NPO Margo Smit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.