— dinsdag 22 juni 2021, 08:13 | 0 reacties, praat mee

Aanhouding na gooien vuurwerk richting journalisten Omroep West

© ANP | VRPress

UPDATE De politie heeft een 20-jarige Hagenaar aangehouden voor het gooien van vuurwerk richting een verslaggever en cameravrouw van Omroep West.

De omroep had aangifte gedaan van geweldpleging tegen personen. Afgelopen donderdagavond werd er, na de overwinning van het Nederlands Elftal op Oostenrijk, vuurwerk naar een verslaggever en cameravrouw gegooid. De journalisten waren bezig met een interview toen vlak achter hen zwaar vuurwerk afging. Dit zorgde voor oorpijn bij de twee. Daarnaast liep een passerende auto ook schade op.

De man werd dezelfde avond al aangehouden voor het gooien van vuurwerk, de aangifte van Omroep West is later aan de zaak toegevoegd, meldt de omroep.

Wellicht waren de journalisten niet het werkelijke doelwit. Zo vertelt de verslaggever dat er achter hen ook politiepaarden stonden. ‘Misschien wilden ze de politiepaarden achter ons laten schrikken. Toen ik me omdraaide stond een paard op een meter afstand van mij te steigeren.’ Desalniettemin is er aangiftegedaan.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen staat achter Omroep West: ‘Het belagen van journalisten geeft geen pas. Vrije journalistiek hoort bij een vrije samenleving en er is geen enkele reden dat werk te belemmeren.’

Meer bij Omroep West

 

Bekijk meer van

PersVeilig Omroep West

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.