— woensdag 18 september 2019, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Omroep Rijnmond beperkt op Facebook na ‘expliciete foto’

Reuters

Facebook heeft regionale omroep Rijnmond een week op het strafbankje gezet, vanwege een bericht op Facebook waarin het een 'te expliciete foto' zou hebben gedeeld. De functionaliteit van het sociale netwerk is voor Rijnmond nu tijdelijk beperkt. Laatste wijziging: 18 september 2019, 13:45

Ironisch genoeg is de aanleiding een bericht over een strafmaatregel bij een ánder Facebook-onderdeel:  Rijnmond besteedde aandacht aan het wissen van een naaktfoto op Instagram van Rotterdamse fotografe Lotte van Eijk.

Rick Thomson, eindredacteur online bij Rijnmond, zegt op de site dat de blokkade “een goed voorbeeld [is] dat het gemak van grote sociale platformen ook een gevaar kan zijn”. Facebooks preutsheid wat betreft naakt(heid) brengt het platform voortdurend in conflict met fotografen en zelfs musea, ondanks beloften dat kunst een uitzonderingspositie heeft.

Reisfotograaf Thijs Helsenfeld stapte begin augustus naar de rechter vanwege de in zijn ogen constante inperking van zijn vrijheid van meningsuiting.

Bekijk meer van

Rijnmond Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.