— woensdag 18 september 2019, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Omroep Rijnmond beperkt op Facebook na ‘expliciete foto’

Reuters

Facebook heeft regionale omroep Rijnmond een week op het strafbankje gezet, vanwege een bericht op Facebook waarin het een 'te expliciete foto' zou hebben gedeeld. De functionaliteit van het sociale netwerk is voor Rijnmond nu tijdelijk beperkt.

Ironisch genoeg is de aanleiding een bericht over een strafmaatregel bij een ánder Facebook-onderdeel:  Rijnmond besteedde aandacht aan het wissen van een naaktfoto op Instagram van Rotterdamse fotografe Lotte van Eijk.

Rick Thomson, eindredacteur online bij Rijnmond, zegt op de site dat de blokkade “een goed voorbeeld [is] dat het gemak van grote sociale platformen ook een gevaar kan zijn”. Facebooks preutsheid wat betreft naakt(heid) brengt het platform voortdurend in conflict met fotografen en zelfs musea, ondanks beloften dat kunst een uitzonderingspositie heeft.

Reisfotograaf Thijs Helsenfeld stapte begin augustus naar de rechter vanwege de in zijn ogen constante inperking van zijn vrijheid van meningsuiting.

Bekijk meer van

Rijnmond Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.