— vrijdag 11 augustus 2017, 14:14 | 0 reacties, praat mee

Facebook start videoplatform Watch

Het sociale netwerk Facebook gaat met 'Watch' de concurrentie aan met andere videoplatformen als Youtube en traditionele tv dankzij een aantal eigen shows. Momenteel is de dienst enkel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers in de VS.

Het videoplatform verschijnt als tabblad in de Facebookapp en op de website van Facebook. Gebruikers krijgen een gepersonaliseerde Watch-pagina met suggesties en aanbevelingen op basis van series die door Facebookvrienden zijn gekeken. Ze kunnen ook reageren op de video’s.

Zogenaamde ‘Watch content’ zal op termijn enkel door externe partners geproduceerd en gefinancierd worden, maar om het platform een duwtje in de rug te geven heeft Facebook een aantal creators gefinancierd om video’s te maken. Op termijn is het wel de bedoeling dat deze contentmakers door advertentie-inkomsten zichzelf kunnen bedruipen.

Het is de bedoeling dat de videodienst ook internationaal beschikbaar wordt gesteld. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend. Meer bij TechChrunchSlate

Bekijk meer van

Facebook Watch Facebook

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.