website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Facebook start videoplatform Watch

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in programma op vrijdag 11 augustus 2017, 14:14

Nieuws

Het sociale netwerk Facebook gaat met ‘Watch’ de concurrentie aan met andere videoplatformen als Youtube en traditionele tv dankzij een aantal eigen shows. Momenteel is de dienst enkel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers in de VS.

Het videoplatform verschijnt als tabblad in de Facebookapp en op de website van Facebook. Gebruikers krijgen een gepersonaliseerde Watch-pagina met suggesties en aanbevelingen op basis van series die door Facebookvrienden zijn gekeken. Ze kunnen ook reageren op de video’s.

Zogenaamde ‘Watch content’ zal op termijn enkel door externe partners geproduceerd en gefinancierd worden, maar om het platform een duwtje in de rug te geven heeft Facebook een aantal creators gefinancierd om video’s te maken. Op termijn is het wel de bedoeling dat deze contentmakers door advertentie-inkomsten zichzelf kunnen bedruipen.

Het is de bedoeling dat de videodienst ook internationaal beschikbaar wordt gesteld. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend. Meer bij TechChrunchSlate

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.