— woensdag 28 januari 2015, 14:23 | 1 reactie, praat mee

Facebook zwicht voor Turkse druk

Manjunath Kiran / AFP

Facebook heeft onder druk van een totale blokkade in Turkije ingestemd met het blokkeren van pagina's die volgens een Turkse rechtbank de profeet Mohammed afbeeldden. Het materiaal werd afgelopen zondag ontoegankelijk gemaakt voor gebruikers binnen Turkije. Na de aanslag op de redactie van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo klom Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in de pen om te beloven dat extremistische groepen nooit de mogelijkheid krijgen om stemmen en meningen van anderen te onderdrukken. "Dat laat ik op Facebook niet gebeuren", schreef Zuckerberg. De dreiging van een hele blokkade is in de zakelijke realiteit afgewogen tegen het onderdrukken van bepaalde stemmingen en meningen. Facebook zegt zich altijd te zullen moeten neerleggen bij plaatselijke wetgeving. Volgens de Britse krant The Telegraph heeft Turkije in de eerste helft van 2014 in totaal 1893 berichten op Facebook ontoegankelijk laten maken.

Bekijk meer van

Turkije Facebook Charlie

Praat mee

1 reactie

herman, 29 januari 2015, 15:18

Mijn gevoel zegt, dat veel mensen het gehad hebben met FB, eerst hun opvattingen over privacy, dan de ronduit nietszeggende berichtjes, de reclame etc en dan nu de buiging, die gemaakt wordt voor Turkije. Als eerste reserve komt nu WhatsApp in aanmerking!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.