— maandag 18 oktober 2021, 12:04 | 0 reacties, praat mee

Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving bij voetbalwedstrijden

© Vincent Jannink / ANP

In verband met herhaaldelijke geweldsincidenten stopt Omroep Gelderland met nieuwsverslaggeving bij voetbalwedstrijden, zo staat op de website. Dit is besloten toen gisteren een verslaggeversteam van Omroep Gelderland werd lastiggevallen door voetbalfans, bij stadion De Goffert.

“Het is heel bitter, maar we blijven vanaf nu weg bij voetbalwedstrijden. Het is onmogelijk om buiten het stadion verslag te doen van gebeurtenissen.” Dat stelt Sandrina Hadderingh, hoofdredacteur van Omroep Gelderland. “Het lijkt of bedreigingen bij ons vak horen, maar dat is natuurlijk onzin. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen en dat kan vandaag de dag op veel plekken niet meer. We hebben nu al verschillende incidenten meegemaakt bij protesten en voetbalwedstrijden en we gaan onze mensen er niet langer aan blootstellen.” Omroep Gelderland gaat melding doen bij PersVeilig.

Van de wedstrijd zelf doet de omroep nog wel onlineverslag. “We zijn in het stadion relatief veilig. Helaas is het interviewen van fans in het stadion verboden. ESPN claimt de rechten en duldt geen andere camera’s in het stadion. We zijn voor nieuwsverslaggeving dus aangewezen op de publieke ruimte en die is niet veilig.”

Ook bij risicodemonstraties zet Omroep Gelderland voortaan geen verslaggevers meer in.

Bekijk meer van

PersVeilig Omroep Gelderland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.