word studentlid

— dinsdag 19 oktober 2021, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Minister Slob wil in gesprek met Omroep Gelderland, die voetbalstadions mijdt

Minister Slob wil in gesprek met Omroep Gelderland, die voetbalstadions mijdt
© Foto: ANP

Mediaminister Arie Slob wil in gesprek met Omroep Gelderland, nu de regionale zender om veiligheidsredenen besloten heeft geen verslag meer te doen rondom voetbalstadions en bij risicodemonstraties. Dat laat de bewindsman weten in een tweet. Laatste wijziging: 19 oktober 2021, 08:27

Een verslaggeversteam van Omroep Gelderland werd zondagavond in Nijmegen belaagd tijdens ongeregeldheden na afloop van de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Er waren al eerder incidenten geweest rond voetbalwedstrijden, schrijft het Dagblad van het Noorden.

“Triest dat journalisten zich genoodzaakt zien dergelijke keuzes te maken”, aldus Slob. “Zij moeten hun werk altijd veilig kunnen doen.” De bewindsman wil daarover spreken met betrokkenen en ook met PersVeilig, een initiatief van vakbond NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren en politie en justitie om de veiligheid van journalisten te verbeteren.

“Het is onacceptabel dat journalisten daar niet veilig hun werk kunnen doen, maar het is net zo onacceptabel dat wij als politiemensen met zoveel dingen bekogeld zijn”, aldus politiewoordvoerder Lonneke Hordijk tegenover Hart van Nederland. “De mate van geweld dat nu is gebruikt is heel hoog. Waar dat precies vandaan komt weten we niet, maar we zien wel dat de politie met veel geweld te maken krijgt.”

Ook de directie van NEC en de supportersvereniging keuren het geweld af.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.