— vrijdag 29 januari 2016, 16:22 | 0 reacties, praat mee

Omroep Flevoland vecht noodverordening aan

Omroep Flevoland stapt naar de bestuursrechter over de noodverordening van de gemeente Noordoostpolder. Hierdoor mochten journalisten donderdag niet in de buurt van een azc-bijeenkomst in het dorp Luttelgeest komen. Dat heeft directeur Allard Berends vrijdag laten weten aan NU.nl.

‘Het heeft weinig zin om naar de politie te stappen om aangifte te doen, legde hij uit in de uitzending van Omroep Flevoland. ‘Maar we willen wel bezwaar maken tegen deze verordening. Dit is iets wat niet kan, en wat we ook nooit meer mee willen maken. Dit moeten we voor eens en voor altijd uitbannen in Nederland.’

De NVJ kijkt of het zich voegt bij Omroep Flevoland. Thomas Bruning van de NVJ zei eerder: Dit is het zoveelste incident waar de pers de toegang wordt geweigerd en zijn controlerende en verslaggevende taak niet kan doen.Met name de kwestie in Luttelgeest waar het paardenmiddel van een noodverordening van stal werd gehaald en journalisten in een straal van 5(!) km rond de bijeenkomst werden weggestuurd, is echt alarmerend en een democratie onwaardig. De NVJ protesteert tegen deze gang van zaken en zal zo nodig juridische stappen overwegen om nieuwe verhinderingen van de pers te voorkomen.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.