basis naar compleet

— dinsdag 14 maart 2023, 15:11 | 0 reacties, praat mee

OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen voor meerdere zedenfeiten Voice of Holland

© Robin Utrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om rapper Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen te vervolgen voor meerdere zedenzaken rond het televisieprogramma The Voice of Holland (TVOH). Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice wordt bij gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het OM. Eerder is al een zaak naar een betrokken regisseur van het programma geseponeerd. Laatste wijziging: 15 maart 2023, 07:54

Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en het buitenland. Een daarvan is gerelateerd aan The Voice. Volgens het OM was bij de aangifte van een vierde vrouw tegen de rapper geen sprake van een strafbaar feit. Bandleider Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit uit februari 2018. Dat zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s van The Voice.

Tegen Borsato loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice. In deze zaak wordt nog een vervolgingsbeslissing genomen. De zanger heeft tegenaangifte gedaan voor smaad en laster.

Onthullingen BOOS
In januari 2022 onthulde het programma BOOS dat er bij The Voice of Holland sprake was van wangedrag door Borsato, Ali B, Rietbergen en N., die beschuldigd werden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Er is in ieder geval aangifte gedaan tegen Rietbergen door Nienke Wijnhoven, een voormalige kandidaat van The Voice. Zij verklaarde in de talkshow BEAU dat de bandleider haar had aangerand.

Ali B werd geconfronteerd met minstens vier aangiftes van aanranding en verkrachting. Een 22-jarige vrouw deed aangifte tegen Borsato van ‘onzedelijke betastingen’, maar dit had niets met The Voice te maken. Borsato deed op zijn beurt aangifte tegen de vrouw wegens valse aangifte, smaad, laster en lasterlijke aanklacht.

Na de onthullingen in de BOOS-aflevering ontstond er een mediastorm en werd het programma stilgelegd. Het is nog onduidelijk of The Voice of Holland terugkeert op de Nederlandse televisie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.