— maandag 31 januari 2022, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Linda de Mol haalt fel uit naar “sensatiezoekende opiniemakers” en zegt niets meer over The Voice

© Bas Czerwinski / ANP

Presentatrice Linda de Mol gaat "helemaal niets meer" zeggen over de misstanden bij The Voice of Holland. In een verklaring op de website van maandblad Linda zegt De Mol nu dat ze de intentie had alles "eerlijk en open" te vertellen op haar eigen platform zodra ze "een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn", maar dat ze dat nu niet meer gaat doen. Laatste wijziging: 31 januari 2022, 08:22

Ze haalt uit naar “een handjevol sensatiezoekende opiniemakers”, en noemt daarbij Beau van Erven Dorens, Rob Goossens, Youp van ‘t Hek en de, volgens De Mol, “intens valse” AD-mediacolumnist Angela de Jong.

“Waarom zou ik het in godsnaam doen, zo’n interview?”, vraagt De Mol zich af. “Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig.”

De Mol herhaalt in de verklaring dat ze niets wist het wangedrag van Rietbergen bij The Voice. Ook neemt ze het op voor haar broer John de Mol, die in BOOS zei dat hij van één incident op de hoogte was geweest. “Hij sprak de volledige waarheid”, stelt Linda de Mol. Het programma BOOS van Tim Hofman onthulde een kleine twee weken geleden dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag door bandleider Jeroen Rietbergen, coach Ali B., oud-coach Marco Borsato en een regisseur. Er zijn diverse aangiftes gedaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.