— donderdag 21 september 2023, 12:23 | 0 reacties, praat mee

OM: sporen wapen aanslag De Vries wijzen op groep uit Alphen

Juli 2021: een poster van De Vries hangt aan de gevel van theater Carré. Er werd op die maand een grote herdenkingsdienst voor de vermoorde misdaadjournalist gehouden. | SIPA

Het vuurwapen dat gebruikt is bij de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is op precies dezelfde manier omgebouwd als zeven pistolen die zijn gevonden in een berging in Alphen aan den Rijn. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Zwolle. Laatste wijziging: 21 september 2023, 12:33

Het Openbaar Ministerie meldde eerder al dat het omgebouwde gasalarmpistool waarmee de misdaadjournalist is vermoord in de wapenopslag in Alphen aan den Rijn lag. Drie mannen staan donderdag in Zwolle terecht voor het opslaan van vier raketwerpers, 45 automatische handvuurwapens en 4825 kogelpatronen.

Bij het ombouwen van de pistolen laten gereedschappen sporen achter. De ‘ombouwsporen’ op de wapens in de opslag in Alphen zijn dezelfde als op het wapen waarmee De Vries is doodgeschoten, aldus het OM.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam en overleed negen dagen later. Kort na de aanslag werd de bestuurder van de vluchtauto aangehouden. De telefoon van deze Kamil E. straalde eerder nog een zendmast aan in Alphen aan den Rijn.

Dat zou op het adres zijn van de 46-jarige verdachte Pascal L. Deze L. zou geld hebben gekregen om een forse hoeveelheid wapens op te slaan. Volgens het OM schakelde hij zijn maat Jeremy W. (30) in, die vervolgens zijn schuurtje ter beschikking stelde.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.