banner festival 23

— donderdag 13 januari 2022, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Rol Poolse verdachte moord Peter R. de Vries veel groter dan beweerd

Moordverdachten Delano G. en Kamil E. tijdens een zitting in oktober vorig jaar. | Aloys Oosterwijk / ANP

Kamil E., de 35-jarige Poolse verdachte in de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries, speelde een grotere rol dan hij eerder stelde. Dat meldt Het Parool op basis van nieuw beschikbaar gekomen sms-verkeer uit een versleutelde telefoon die in de vluchtauto werd gevonden. Laatste wijziging: 13 januari 2022, 12:54

E. stelt dat hij niets wist van de moordplannen. Uit sms-berichten blijkt echter dat hij eerder de parkeergarage bij de Lange Leidsedwarsstraat had verkend, waar De Vries zijn auto neerzette als hij bij RTL Boulevard te gast was.

Hij wist de routines van De Vries, was betrokken bij het vluchtplan en stond in contact met de hem onbekende man, die de politie enkel met NN-*4229 aanduidt. Ook Delano G., de verdachte schutter, was bij dat berichtenverkeer betrokken.

Na de moord meldt G. euforisch en in brute termen aan NN-*4229 dat de aanslag is gelukt. De nasleep is echter chaotisch, blijkt uit de berichten. Er is geen tweede auto, waardoor het originele plan om de vluchtauto in brand te steken niet uitvoerbaar is. G. klaagt dat een en ander slecht geregeld is en hij zonder geld zit.

Verder is snel duidelijk dat de politie hen al op het spoor is. Kamil E. en Delano G. worden uiteindelijk op de A4 bij Leidschendam aangehouden. Meer bij Het Parool

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.