— donderdag 5 november 2020, 15:24 | 0 reacties, praat mee

OM: Ridouan T. heeft dodenlijst met namen van journalisten en officieren

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er sterke aanwijzingen dat Ridouan T. beschikt over een dodenlijst waar nog tientallen namen op staan. Naast criminele contacten gaat het om journalisten, officieren van justitie en politiemedewerkers, blijkt donderdag uit de beslissing om de hoofdverdachte in het Marengo-proces langer vast te houden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Het bestaan van die dodenlijst wordt gebaseerd op onder meer verklaringen van de kroongetuige, pgp-berichten, observatiemateriaal van verschillende beoogde slachtoffers en telecom- en bakengegevens, meldt NU.nl.

Vaak worden de moordopdrachten uitgevoerd, soms nog na jaren, zo is te lezen in het besluit. “Volgens GRIP-rapporten bestaat er vrees voor wraakacties en moet er rekening mee worden gehouden dat klager ook vanuit detentie in staat is opdrachten uit te zetten en controle te houden over die opdrachten. Het OM houdt er rekening mee dat klagers aanhouding voor hem reden kan zijn om nieuwe wraakacties op te zetten. Het OM vreest niet alleen voor moorden, maar ook voor aanslagen op gebouwen of instituten die verband houden met klagers strafzaak. “

In de afgelopen maanden zou het Team Criminele Inlichtingen (TCI) informatie hebben ontdekt dat er plannen zijn om T. uit de EBI te bevrijden. Het gaat om informatie van verschillende bronnen op verschillende momenten.

Zijn advocaat Inez Weski zegt niet te weten waarop het OM baseert dat haar cliënt over een dodenlijst zou beschikken. “Ze hebben die verdenking op geen enkel moment kunnen onderbouwen en dan is het lastig je daar tegen te verweren”, aldus Weski.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.