— dinsdag 27 augustus 2019, 17:18 | 0 reacties, praat mee

Schouw in zaak Nicky Verstappen zonder incident verlopen; OM publiceert foto’s

Brunsummerheide, eerder vandaag. Dit is de plek waar Nicky Verstappens tent stond, 21 jaar geleden | Openbaar Ministerie

De schouw op de Brunsummerheide met Jos B., de verdachte in de moordzaak Nicky Verstappen, het onderzoeksteam en nabestaanden is vandaag zonder incident verlopen. De pers werd na een korte juridische strijd definitief geweerd en hield zich op afstand. Het Openbaar Ministerie publiceerde enkele foto's van de schouwlocaties. Laatste wijziging: 6 augustus 2020, 09:45

De acht foto’s, vermoedelijk als pleister op de wonde richting de pers, tonen de plaats waar in 1998 de tent van Verstappen stond en de plaats waar zijn lichaam uiteindelijk werd gevonden. De foto’s bevatten enkel het landschap, geen personen. Dat zal met opzet zijn, maar de foto’s hebben daardoor een vervreemdend, gestileerd effect.

De enige journalist ter plaatse was misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij begeleidt de familie Verstappen in de zaak en noemde de dag eerder vandaag ‘beladen’.

De advocaat van verdachte Jos B. noemt de schouw in het AD ontlastend voor zijn cliënt. De officier van justitie noemt opmerkingen van advocaat Roethof dat de schouw zijn cliënt ontlast in hetzelfde artikel “losse flodders”.

Op 20 november volgt de regiezitting in de zaak.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.