word studentlid

— dinsdag 2 juli 2019, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Oeuvre rechtbanktekenaar Chris Roodbeen in collectie Beeld en Geluid

Oeuvre rechtbanktekenaar Chris Roodbeen in collectie Beeld en Geluid
© Chris Roodbeen / Telegraaf

Beeld en Geluid heeft de grootste schenking van rechtbanktekeningen uit de geschiedenis van de stichting gekregen. Het gaat om werk van de in 2017 overleden rechtbanktekenaar Chris Roodbeen. Laatste wijziging: 2 juli 2019, 09:04

Maandag ontving Beeld en Geluid meer dan een paar duizend exemplaren uit handen van de erven van de in 2017 overleden rechtbanktekenaar Chris Roodbeen. Roodbeen was ruim 45 jaar rechtbanktekenaar, aanvankelijk bij de Haagsche Courant en het ANP, en vanaf 1981 voor De Telegraaf. Roodbeen was ruim 45 jaar rechtbanktekenaar, aanvankelijk bij de Haagsche Courant en het ANP, en sinds 1981 voor De Telegraaf.

Sinds de fusie met het Persmuseum in 2017 beschikt Beeld en Geluid over rechtbanktekeningen van Eppo Doeve, Ies Spreekmeester en Eddy Samson. Beeld en Geluid is blij met de schenking. “Roodbeens oeuvre is meer dan een belangrijke aanvulling hierop. Beeld en Geluid zet dankzij deze schenking een serieuze stap in het veiligstellen en beschikbaar maken van een intrigerend journalistiek genre voor zowel mediamakers en onderzoekers, als het algemene publiek.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.