basis naar compleet

— maandag 23 november 2020, 15:55 | 0 reacties, praat mee

Tentoonstelling ‘Cartooning for #PressFreedom’ opent 8 december

Rock, Paper, Scissors', door Keyvan Varesi (Iran) - © Keyvan Varesi

Op dinsdag 8 december 2020 opent de tijdelijke cartoontentoonstelling 'Cartooning for #PressFreedom' in Beeld en Geluid Den Haag. De tentoonstelling wordt georganiseerd ter ere van de World Press Freedom Conference (WPFC 2020), die op 9 en 10 december plaatsvindt.

De tentoonstelling ‘Cartooning for #PressFreedom’ bestaat uit geselecteerde cartoons van de internationale competitie die door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met UNESCO, Cartoon Movement en Cartooning for Peace is georganiseerd. Meer dan 600 inzendingen werden ontvangen. Een jury van gerenommeerde cartoonisten selecteerde tien winnaars. De winnende cartoon is van Keyvan Varesi (zie foto), die het spelletje steen, papier, schaar uitbeeldde en hierbij de steen verving door sociale media.

Alle cartoons hebben betrekking op het thema ‘Journalism without fear of favour’, het thema van de conferentie. De winnende cartoons zijn zowel in de fysieke tentoonstelling in museum Beeld en Geluid Den Haag als op het online platform van de conferentie te zien.

In het museum zijn daaraan (historische) cartoons uit de collectie van Beeld en Geluid toegevoegd. De tentoonstelling laat zien hoe cartoonisten aankijken tegen persvrijheid en hoe zij zelf omgaan met censuur. Alle teksten in de tentoonstelling zijn zowel in het Nederlands als Engels. Meer bij Beeld en Geluid / World Press Freedom Conference

Bekijk meer van

Den Haag Beeld en Geluid

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.