website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tjeerd Royaards wint Inktspotprijs 2018

Lars Pasveer — Geplaatst in cartoon op woensdag 26 september 2018, 09:32

Good migrant, bad migrant?, winnaar van de Inktspotprijs 2018 | Tjeerd Royaards

Good migrant, bad migrant?, winnaar van de Inktspotprijs 2018 | Tjeerd Royaards

Nieuws Cartoonist Tjeerd Royaards heeft met een scherpe cartoon 'Good migrant, bad migrant?' de Inktspotprijs 2018 gewonnen. De tekening verwijst naar de reddingsactie van een illegale vluchteling in Parijs, die een kind redde die aan een balkon hing en dreigde te vallen.

De jury schrijft: “De tekening werd door de maker zélf op Twitter geplaatst en door de kracht van de tekening ging verspreiding daarna vanzelf. De cartoon ging het hele internet over. Internationaal werd de aandacht getrokken; zo kan dat gaan in 2018. Het begint misschien duidelijk te worden: In één simpel plaatje zette de winnaar van de Inktspotprijs 2018 het migrantendebat op scherp.”

De tweede prijs ging naar Tom Janssen voor een tekening voor Trouw over dividendbelasting, met een collecterende premier Rutte. De derde prijs werd gewonnen door Joep Bertrams met de tekening in De Limburger, over ‘de schepping van Rutte III’ dankzij steun van de ChristenUnie.

Alle cartoons, het juryrapport en een digitaal boekje met de beste 100 inzendingen van dit jaar zijn te vinden bij organisator Pers en Prent, die - mede dankzij inspanningen van Royaards zelf - een veilig thuis hebben gevonden bij audiovisueel museum Beeld en Geluid.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.