— woensdag 26 september 2018, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Tjeerd Royaards wint Inktspotprijs 2018

Good migrant, bad migrant?, winnaar van de Inktspotprijs 2018 | Tjeerd Royaards

Cartoonist Tjeerd Royaards heeft met een scherpe cartoon 'Good migrant, bad migrant?' de Inktspotprijs 2018 gewonnen. De tekening verwijst naar de reddingsactie van een illegale vluchteling in Parijs, die een kind redde dat aan een balkon hing en dreigde te vallen. Laatste wijziging: 7 januari 2020, 11:28

De jury schrijft: “De tekening werd door de maker zélf op Twitter geplaatst en door de kracht van de tekening ging verspreiding daarna vanzelf. De cartoon ging het hele internet over. Internationaal werd de aandacht getrokken; zo kan dat gaan in 2018. Het begint misschien duidelijk te worden: In één simpel plaatje zette de winnaar van de Inktspotprijs 2018 het migrantendebat op scherp.”

De tweede prijs ging naar Tom Janssen voor een tekening voor Trouw over dividendbelasting, met een collecterende premier Rutte. De derde prijs werd gewonnen door Joep Bertrams met de tekening in De Limburger, over ‘de schepping van Rutte III’ dankzij steun van de ChristenUnie.

Alle cartoons, het juryrapport en een digitaal boekje met de beste 100 inzendingen van dit jaar zijn te vinden bij organisator Pers en Prent, die - mede dankzij inspanningen van Royaards zelf - een veilig thuis hebben gevonden bij audiovisueel museum Beeld en Geluid.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.