data als kans

— donderdag 28 januari 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

NVJ ‘zeer bezorgd’ over vertrouwensbreuk tussen directeur en personeel omroep L1

ANP

Vakvereniging NVJ steunt het personeel van regionale omroep L1 in een vertrouwensbreuk met directeur Peter Elbers. Villamedia berichtte eerder deze week over dit conflict en beleidsvoornemens waarbij alle digitale activiteiten van L1-medewerkers gecontroleerd kunnen worden. Laatste wijziging: 28 januari 2021, 09:18

Omroepsecretaris Wais Shirbaz van de NVJ noemt het in dagblad De Limburger ‘zorgelijk’ dat de Raad van Commissarissen het conflict lang op zijn beloop laat.

De Ondernemingsraad vroeg op korte termijn een duidelijk signaal vanuit de RvC dat het conflict hun aandacht heeft. De Limburger meldt dat de RvC alleen met de Ondernemingsraad wil praten. Omdat de brandbrief namens het voltallige personeel is verstuurd, weigert de OR dat.

Shirbaz noemt de concepten om digitale activiteiten van L1-medewerkers te kunnen controleren, inclusief mails, “absoluut onwenselijk’. Journalisten bij L1 kaartten de impact voor bronbescherming binnen de journalistieke organisatie al aan.

Een verklaring van de RvC dat het om een interne aangelegenheid gaat, is volgens Shirbaz onjuist. “L1 is een publieke omroep, het gaat alle Limburgers aan”, stelt hij.

De NVJ zegt verder gekant te zijn tegen het L1-commissariaat van Mirjam Depondt, namens het CDA lid van de Provinciale Staten van Limburg. Actieve politici in raden van toezicht bij publieke omroepen wekken de schijn van belangenverstrengeling en zijn daarmee ongewenst, vindt de NVJ.

Bekijk meer van

NVJ NVJ L1 De Limburger

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.