banner festival 23

— vrijdag 29 juni 2018, 10:20 | 0 reacties, praat mee

NVJ start adviesgroep voor bezorgde omroepmedewerkers

Naar aanleiding van de wijzigingen bij de NPO, gaat de sectie Omroep van de NVJ een adviesgroep samenstellen voor bezorgde omroepmedewerkers. In die adviesgroep wil de beroepsvereniging één of twee vertegenwoordigers van redacties opnemen, die elkaar op de hoogte houden van de huidige ontwikkelingen bij de omroep. De NVJ wil daarmee de omroepmedewerkers de gelegenheid geven op te komen voor het behoud van journalistieke onderzoeksprogramma's. Laatste wijziging: 29 juni 2018, 11:51

Dat meldt de NVJ op zijn website. De beroepsvereniging roept geïnteresseerde omroepmedewerkers op zich te melden. De NVJ geeft daarnaast te kennen zo snel mogelijk in gesprek te willen met de directie van de NPO. De aangekondigde bezuinigingsronde wordt door de NVJ een ‘weeffout in het systeem’ genoemd. Vooral de informatieve programma’s lijken de dupe te worden van de gedwongen bezuinigingen. Het betreft onder andere Zembla, Tegenlicht en Andere Tijden, die allemaal zendtijd moeten inleveren.

Over die laatste zei NVJ-secretaris Thomas Bruning: “Het korten van Andere Tijden lijkt in tegenspraak met de opdracht van de NPO om kwaliteitsprogramma’s overeind te houden. Naar aanleiding van het schrappen van Brandpunt+ hebben we dinsdag een brief naar de NPO gestuurd. We willen graag in gesprek met de omroepleiding en de netmanagers. Dit is een kwalijke zaak. Wij weten ook niet precies wat er speelt, alles komt in plukjes naar buiten, maar het lijkt alsof er meer prioriteit wordt gegeven aan soaps en entertainment.”

De NPO krijgt van veel kanten flinke kritiek op zijn plannen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.