website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NVJ start adviesgroep voor bezorgde omroepmedewerkers

Nick Kivits — Geplaatst in bezuinigingen op vrijdag 29 juni 2018, 10:20

Nieuws Naar aanleiding van de wijzigingen bij de NPO, gaat de sectie Omroep van de NVJ een adviesgroep samenstellen voor bezorgde omroepmedewerkers. In die adviesgroep wil de beroepsvereniging één of twee vertegenwoordigers van redacties opnemen, die elkaar op de hoogte houden van de huidige ontwikkelingen bij de omroep. De NVJ wil daarmee de omroepmedewerkers de gelegenheid geven op te komen voor het behoud van journalistieke onderzoeksprogramma's.

Dat meldt de NVJ op zijn website. De beroepsvereniging roept geïnteresseerde omroepmedewerkers op zich te melden. De NVJ geeft daarnaast te kennen zo snel mogelijk in gesprek te willen met de directie van de NPO. De aangekondigde bezuinigingsronde wordt door de NVJ een ‘weeffout in het systeem’ genoemd. Vooral de informatieve programma’s lijken de dupe te worden van de gedwongen bezuinigingen. Het betreft onder andere Zembla, Tegenlicht en Andere Tijden, die allemaal zendtijd moeten inleveren.

Over die laatste zei NVJ-secretaris Thomas Bruning: “Het korten van Andere Tijden lijkt in tegenspraak met de opdracht van de NPO om kwaliteitsprogramma’s overeind te houden. Naar aanleiding van het schrappen van Brandpunt+ hebben we dinsdag een brief naar de NPO gestuurd. We willen graag in gesprek met de omroepleiding en de netmanagers. Dit is een kwalijke zaak. Wij weten ook niet precies wat er speelt, alles komt in plukjes naar buiten, maar het lijkt alsof er meer prioriteit wordt gegeven aan soaps en entertainment.”

De NPO krijgt van veel kanten flinke kritiek op zijn plannen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.