— vrijdag 28 oktober 2011, 13:01

Brandbrief NVJ aan provincies

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft een brief gestuurd aan de Provinciale Staten van Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. Aanleiding is de voorgenomen bezuiniging op de regionale omroepen Omroep Brabant, RTV Noord-Holland, RTV West en RTV Rijnmond. Volgens secretaris Marc Visch is er een wettelijke verplichting voor provincies om de provinciale omroepen te financieren, waarbij in de Mediawet zelfs expliciet is vastgelegd dat het niveau zoals in 2004 gold, gehandhaafd dient te blijven. "Korting op de basisfinanciering kan in onze ogen alleen als het parlement de Mediawet aanpast", schrijft Visch in een brief aan de provinciebesturen. De NVJ zegt zich grote zorgen te maken over de toekomst van regionale omroepen. Volgens de vakorganisatie komt de maatschappelijke en journalistieke taak door de dreigende korting in gevaar.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.